Discutii libere

Re: Agrcultura eco versus agricultura traditionala (partial

Postby Frank » Sun Dec 30, 2012 6:15 pm

Aici am facut toti offtopic, incepand cu introducerea la permacultura lui Holzer, care merita un topic separat de cel al practicienilor Delfinio si SudEst. Si continuand cu autoafirmare - Sorin, ca face un promo eficient, eu ca sunt cel mai tare critic, tu ca esti creativ...Am facut din thread unul de dezbateri filozofice in lipsa unuia dedicat sau poate din jena de a face apend la propriile topicuri de prezentare (care trebuie sa aiba si declaratii de valori, viziuni, intentii... in masura in care nu reies chiar toate din faptele deja intreprinse).
Asa ca voi da un raspunsul tot aici, pe topicul deturnat. Nu ca m-ai fi intrebat ceva, dar ca drept la replica pentru ca eu cred ca am fost partial gresit perceput de tine, ca si critic la ce au realizat altii. Din contra, am luat adesea apararea vreunor realizari contemporane impotriva unor alternative pe care nu le-am considerat viabile sau la fel de eficiente. Deci, eu, ca critic, intru in scena imediat dupa formularea unor alternative, inainte de trecerea la "reforme", pentru a nu se irosi resurse cu incercari gandite superficial. Aici fiecare trebuie sa aiba grija la propria sete de afirmare care poate degenera intr-o reforma de dragul de a demonstra ceva. Nu ca asta ar fi rau, ba chiar e natural, dar poate genera o exaltare cu care se sare cu multa gratie peste matematica concretului. Cel mai adesea se castiga o experienta atat de pretioasa cu aceasta ocazie incat nici nu iti vine sa il bati pe Fat-Frumos pe umar la plecarea in aventura si sa ii explici ca un cal nu poate sa zboare. S-ar putea chiar sa te creada si sa ramana mofluz tot restul vietii.
Dar, in ce ma priveste, o filozofie curata este o resursa fara de care nu imi permit sa folosesc nicio unealta ascutita. Mai bine raman la pensula si periuta, caci macar vopseaua se mai spala.
Frank
 
Posts: 47
Joined: Fri Oct 12, 2012 4:37 pm
Location: Bucuresti

Re: Discutii libere

Postby Sorin » Sun Dec 30, 2012 11:49 pm

Clientul nostru, stapanul nostru! Acum avem si un topic dedicat discutiilor, pe care putem sa filozofam in voie despre problemele lumii.
Frank, cred ca si Johnny incearca sa-ti spuna acelasi lucru ca si mine: critici, mai buni sau mai rai, putem fi cu totii. Incearca sa nu te rezumi doar la aceasta activitate. Incearca sa si construiesti ceva. Bineinteles, de multe ori e nevoie si de o minte lucida, care sa nu te lase sa te avanti ca berbecul cu capul inainte (cand initiezi un proiect te ia valul si nu mai stii cand sa te opresti, sau solutia cea mai eficienta iti scapa). Un viitor sustenabil e cel al oamenilor echilibrati (in opinia mea), oamenii care pot face o gama variata de lucruri, au competente in domenii diverse.
Doctorii imi spun ca sunt nebun, dar vocile din cap ii contrazic.
Sorin
 
Posts: 104
Joined: Tue Jun 26, 2012 11:08 am
Location: Bucuresti

Re: Discutii libere

Postby Frank » Sat Mar 09, 2013 8:50 pm

Am citit cu placere ghidul lui Holzer (recunosc ca am preferat sa-l citesc in romana - multumiri celor din TEI :) ).
btw, si el are copii frumosi
Frank
 
Posts: 47
Joined: Fri Oct 12, 2012 4:37 pm
Location: Bucuresti

Re: Discutii libere

Postby Frank » Fri Mar 22, 2013 1:34 pm

Imi plac cartile traduse de TEI.
As adauga la lecturi recomandate si Nina Planck - Real Food. E important si sa te hotarasti ce preferi sa produci.
Frank
 
Posts: 47
Joined: Fri Oct 12, 2012 4:37 pm
Location: Bucuresti

Re: Discutii libere

Postby Sorin » Tue Mar 26, 2013 8:41 pm

De obicei, produci ce poti. Daca zona nu-ti permite, degeaba vrei sa produci banane...Zic si eu :)
Doctorii imi spun ca sunt nebun, dar vocile din cap ii contrazic.
Sorin
 
Posts: 104
Joined: Tue Jun 26, 2012 11:08 am
Location: Bucuresti

Previous

Return to Anunturi si discutii

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron